| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт:

   АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
   Адреса:
   163, Marais Street, Brooklyn 0181
   P.O. Box 13026, Hatfield 0028
   Pretoria

   Локација Амбасаде / Мапа (Google)

   Телефони: + 2712 460 56 26
                      + 2712 460 61 03
   Факс:          + 2712 460 60 03
   Е-mail: info@srbembassy.org.za
   Веб сајт: www.pretoria.mfa.gov.rs

 

Конзуларне надлежност

   Радно време Конзуларног одељења:
  уторком и четвртком од 10:00 до 14:00

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ
ПОГОДНОСТИ ЗА УЛАГАЊА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ


 


 
ПОДСЕЋАЊЕ

ПРЕ ВИШЕ ОД ДЕСЕТ ГОДИНА НЕЛСОН МАНДЕЛА ПРОГЛАШЕН ЗА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА БЕОГРАДА

Нелсон Мaндела, бивши председник Јужноафричке Републике и осведочени борац за слободу, 17. априла 2008. године проглашен је за почасног грађанина Београда. Нелсон Мaндела, за кога академик Дејан Медаковић рече "да је преображен у неугасиву светлост неукротиве људске наде" био је први државник који је после 22 године добио ово признање.

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

„Благословен који долази у име Господње!“


СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
Свети Тома - Јоханесбург

    
Има велику част и радост да најави да ће Његова Светост Архиепископ Пећки, Митрополит Београдско-Карловачки и Патријарх Српски Господин Иринеј посетити Јужноафричку Републику и Боцвану у периоду од 24 октобра до 4 новембра.


 
 
СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У ЧАСТ ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ГОСПОДИНА ИРИНЕЈА
У част Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, амбасадор Републике Србије у Јужноафричкој Републици г. Божин Николић приредио је свечани пријем којем су присуствовали представници дипломатског кора, високи званичници Јужноафричке Републике, као и угледни грађани који живе и раде у Преторији и Јоханесбургу. Поред Његове Светости Патријарха пријему су присуствовали и и Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, јеромонах Доситеј Хиландарац, јеромонах др Амвросије (Весић), протојереј-ставрофор Драги Вешковац и отац Исајло (Марковић), старешина храма Светог Томе у Јоханесбургу.

ЈОХАНЕСБУРГ: АМБАСАДА СРБИЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ НЕЛСОНА МЕНДЕЛE
Амбасада Србије у Јужноафричкој Републици је, поводом стогодишњице рођења Нелсона Менделе, првог демократски изабраног председника ЈАР, организовала свечаност 1. октобра у Фондацији Нелсон Мендела у Јоханесбургу.
Након уводног излагања нашег амбасадора Божина Николића, на скупу су говорили многи угледни гости из дипломатског кора, као и Менделин пријатељ и адвокат Џорџ Бизос.
Амбасадор Николић уручио је пригодне захвалнице и победнички трофеј Дипломатског кошаркашког турнира представнику МИП JAP Ебрахиму Едрису, као и посебну захвалницу извршном директору Фондације Нелсон Мандела, Село Хатангу. Наша амбасада је, у јулу ове године, у Менделину част, организовала кошаркашки турнир.Уз уметнички програм на којем су наступили чланови локалне уметниче групе Аматшикетше ентертејнмент из Мидренда, гостима је послужен коктел са српском закуском.

 


КРАЉЕВИНА ЛЕСОТО ПОВУКЛА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравио је данас у посети Краљевини Лесото где се састао са највишим званичницима те земље.
„Са великим задовољством данас смо реализовали посету Краљевини Лесото, а она је реализована након нашег договора са заседања Генералне скупштине УН-а.
Након разговора са премијером и министром спољних послова дошли смо до ревидираног става Лесота у вези питања Косова и Метохије.
Примио сам вербалну ноту од министра спољних послова Краљевине Лесото у којој јасно стоји да Краљевина Лесото повлачи све претходне одлуке које се могу интерпретирати тако да оно признају тзв. Косово. Сматрају да је једнострана декларација о независности Косова из фебруара 2008. године у супротности са међународним правом", нагласио је министар Дачић. Опширније...

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова