| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт:
   АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
   Адреса:
   163, Marais Street, Brooklyn 0181
   P.O. Box 13026, Hatfield 0028
   Pretoria
   Локација/Мапа
   Телефони: + 2712 460 56 26
                      + 2712 460 61 03
   Факс:          + 2712 460 60 03
   Е-mail: info@srbembassy.org.za
   Веб сајт: www.pretoria.mfa.gov.rs
 
Празници   Конзуларна надлежност
Почасни конзули    Рад Конзуларног одељења са странкама:
  уторком и четвртком од 10:00 до 14:00

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ
ПОГОДНОСТИ ЗА УЛАГАЊА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ


 


 
ПОДСЕЋАЊЕ

ПРЕ ВИШЕ ОД ОСАМ ГОДИНА НЕЛСОН МАНДЕЛА ПРОГЛАШЕН ЗА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА БЕОГРАДА

Нелсон Мaндела, бивши председник Јужноафричке Републике и осведочени борац за слободу, 17. априла 2008. године проглашен је за почасног грађанина Београда. Нелсон Мaндела, за кога академик Дејан Медаковић рече "да је преображен у неугасиву светлост неукротиве људске наде" био је први државник који је после 22 године добио ово признање.

НАЈАВА ДОГАЂАЈА


 
 
ВИСОК НИВО БИЛАТЕРАЛНИХ ОДНОСА ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је, у склопу званичне посете Републици Србији, министарку одбране и војних ветерана Републике Јужна Африка Носививе Маписа-Нкакулу.
У разговору је обострано констатован висок ниво билатералних односа и исказана спремност за њихово даље јачање, који датирају из времена антиколонијалне борбе и Покрета несврстаних земаља.
Наглашен је интерес за размену посета на високом и највишем нивоу, као и интерес за сарадњу у бројним областима. Опширније...

МИНИСТАР ВУЛИН: ЈУЖНА АФРИКА ЈЕ УВЕК БИЛА УЗ СРБИЈУ
Министар одбране Александар Вулин састао се данас, у згради Старог Генералштаба, са министарком одбране и ратних ветерана Републике Јужне Африке Носивив Нолутандо Маписа-Нкакуле, где су после церемоније свечаног дочека одржали састанак.
Министар Вулин је истакао да је Србија одувек разумевала и подржавала борбу народа Јужне Африке за равноправност и људска права. Опширније ...


СРПСКА ШКОЛА "СВЕТИ САВА" - ЈОХАНЕСБУРГ
Срспска школа "Свети Сава" у Јоханесбургу је, поводом 230. годишњице од рођења Вука Стефановића Караџића и завршетка школске године, у сарадњи са Амбасадом, организовала пригадан програм који су успешно извели ученици 18. новембра 2017. године у резиденцији амбасадора. Присутне ученике и њихове родитеље су том приликом, поред амбасадора Б. Николића, поздравили и представници школе С. Туцаковић и В. Павловић-Мариновић, док је о значају учења матерњег језика у иностранству говорио господин Коста Бабић. Овом скупу је међу уваженим званицама, присусутвовала и Ивана Божовић из Београда, која у сарадњи са СКУД "Африка" припрема монографију о Србима на просторима Јужне Африке.

УСПЕШНО ОДРЖАНА ГОДИШЊА ЗАБАВА СКУД "АФРИКА" ПРЕД ОДЛАЗАК НА ОДМОРЕ И ШКОЛСКЕ РАСПУСТЕ
 


Српско културно уметничко друштвo „Африка“ из Јоханесбурга са успехом је организовало своју годишњу забаву у суботу 25. новембра 2017. године у Рекреативном центру у Блегарију. Током ове забаве бројне посетиоце је поздравио председник Драган Давидовић, а после тога чланови Фолклорне групе Друштва и музичари из Србије су извели пригодан културно уметнички и забавни програм.   


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова