| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт:
   АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
   Адреса:
   163, Marais Street, Brooklyn 0181
   P.O. Box 13026, Hatfield 0028
   Pretoria
   Локација/Мапа
   Телефони: + 2712 460 56 26
                      + 2712 460 61 03
   Факс:          + 2712 460 60 03
   Е-mail: info@srbembassy.org.za
   Веб сајт: www.pretoria.mfa.gov.rs
 
Празници   Конзуларна надлежност
Почасни конзули    Рад Конзуларног одељења са сатранкама:
  уторком и четвртком од 10:00 до 14:00

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ
ПОГОДНОСТИ ЗА УЛАГАЊА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ


 


 
ПОДСЕЋАЊЕ

ПРЕ ВИШЕ ОД ОСАМ ГОДИНА НЕЛСОН МАНДЕЛА ПРОГЛАШЕН ЗА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА БЕОГРАДА

Нелсон Мaндела, бивши председник Јужноафричке Републике и осведочени борац за слободу, 17. априла 2008. године проглашен је за почасног грађанина Београда. Нелсон Мaндела, за кога академик Дејан Медаковић рече "да је преображен у неугасиву светлост неукротиве људске наде" био је први државник који је после 22 године добио ово признање.

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Српско – културно уметничко друштво ,,Африка'' обавештава да ће се у петак 23.06.2017.године у 19.00ч. одржати редовна годишња Скупштина СКУД-а у просторијама Blairgowrie recreation centre, Park lane Randburg.
Одржавање Скупштине је отворено за јавност те СКУД "Африка" позива све који су у могућности да дођу и својим присуством подрже одржавање Скупштине и рад СКУД-а ,,Африка''.


 
 
СРБИЈА ПОСВЕЋЕНА УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ СА АФРИЧКИМ ДРЖАВАМА

Четвртак, 25. мај 2017. - Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је данас у Београду свечаном обележавању Дана Африке.

На данашњој свечаности министар Дачић посебно је истакао да је Влада Србије донела одлуку да се 25. мај установи као Дан пријатељства са народима Африке.

Шеф српске дипломатије нагласио је да је Србија посвећена унапређењу сарадње са афричким државама, као и јачању политичких, економских, културних и других веза са државама и народима Африке. Опширније...


ГОЈКОВИЋ И НКОДО ДАНГ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ

Мидранд, 9. мај 2017. - Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Панафричког парламента Роџером Нкодо Дангом, са којим је потписала Меморандум о разумевању између два парламента, што је први такав меморандум Народне скупштине са једном континенталном организацијом.

Гојковић и Данг сагласили су се да потписивање Меморандума о разумевању два парламента представља почетак новог облика међупарламентарне сарадње у интересу грађана, као и да очекују да ће ускоро уследити конкретни кораци у сарадњи кроз пројекте. Опширније...


ГОЈКОВИЋ СЕ ОБРАТИЛА ПАНАФРИЧКОМ ПАРЛАМЕНТУ И ИМАЛА НИЗ СУСРЕТА СА ПРЕДСЕДНИЦИМА ПАРЛАМЕНАТА

Мидранд, 8. мај 2017. - Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која борави у посети Панафричком парламенту на позив председника Роџера Нкодо Данга, обратила се данас посланицима Панафричког парламента на отварању редовног пленарног заседања. Гојковић је том приликом поручила да је Србија снажно опредељена да настави да ради на свеобухватном унапређењу пријатељских односа и сарадње са Афричком унијом и земљама чланицама. Председница Народне скупштине захвалила је већини земаља чланица Афричке уније које су препознале проблем једнострано проглашене независности Косова као неприхватљив и изузетно опасан преседан који прети несагледивим последицама по светску стабилност и позвала их да истрају у таквом ставу и тиме допринесу очувању мира и стабилности у региону ЈИЕ, као и напорима које Влада Србије улаже у циљу решавања овог питања кроз непосредан дијалог. Опширније...

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова