Printer Friendly Version StarTech конкурс 2022 @ 17 May 2022 08:38 AM

У оквиру програма StarTech, од 18. марта до 18. маја 2022. године, отворен је други конкурс за доделу око милион долара бесповреатних средстава за иновације у пословању.

Сратапови, тимиви, предузетници, микро, мала и средња предузећа кроз програм могу да конкуришу за подршку за развој инивација или дигиталну трансформацију пословања у износу од 15.000 до 100. 000 америчких долара.

Подршка је подељена у три ЛОТ-а:

- ЛОТ  1 - Подршка стартаповима и нефорамалним тимовима са иновтним идејама.

- ЛОТ  2 - Подршка малим и средњим  бизнисима за развој иновација и/ или дигиталнну трансформацију

 - ЛОТ  3 - Подршка малим и средњим бизнисима за развој иновација / или дигиталнуну трансфорамацијиђу са 

             циљем извоза или повећања броја радних места.

StarTech је трогодишњи пројекат за подршку иновацијама и дигиталној трансформацији привреде у Србији који спроводи НАЛЕД, а финансира компанија Fhilip Morris International. Циљ пројекта  је убрзање раста српских компанија и трансформација традиционалне економије у дигиталну кроз пружање подршке у виду бесповратних финансијских средстава и експертизе, унапређења услова за иновативно предузетништво  и промоцију домаћих иноватаних бизниса.

     Један од аспекта StarTech пројекта је јачање веза начих грађана који живе и бораве у иностарнству са Србијом, и то не само кроз стварања подстицајних услова за  живот и рад у Србији, већ и кроз њихово укљућивање у иновациони екосистем и економију знања и из земаља у којима бораве, путем су-оснивања стартапова, учешћа у реализацији иноватних пројеката и финансирања стартапова и иновационих пројеката.

       У том смислу, иако је услов за учешће на конкурсу да се ради о стартап типовима које већински чине грађани Србије са сталним пребивалиштем на територији Србије,  односно о привредним субјектима са већинским домаћим власништвом ( најмање 51%), при оцени пријаваће нарочито позитивно бити вредноване оне које садрже неку врсту повезивања са нашим грађанимја у иностранству.

       Све инфорамације о условима конкурса, начину пријаве и пријавној документацији доступне су на страници  www.startech.org.rs/konkurs2022. Молимо да о наведеном обавестите потенцијално заинтересоване компаније, ораганизације, као и појединце.