Printer Friendly Version Селаковић: Јачати политички дијалог с Намибијом @ 7 July 2021 07:37 PM

Mинистар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је у Лусаки са потпредседницом Владе и министарком иностраних послова Намибије Нетумбо Нанди-Ндаитвом.

Селаковић је констатовао да Србију и Намибију вежу традиционално пријатељски односи који датирају још из времена борбе намибијског народа за ослобођење.

Министар је поручио да је Србија опредељена за јачање политичког дијалога и размену посета на високом и највишем нивоу и, с тим у вези, разговарано је о припремама за реализацију посете председника Намибије нашој земљи до краја године.

Шеф српске дипломатије захвалио је на принципијелној позицији Намибије по питању Косова и Метохије и подршци коју нам пружа у међународним организацијама.

Саговорници су размотрили потенцијале за унапређењe економске сарадње, нарочито сарадње у области пољопривреде, одбрамбене индустрије и високих технологија.

Министар Селаковић је министарку Нанди-Ндаитву информисао о обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних у Београду и изразио очекивање да ће Намибија бити представљена на највишем нивоу.

Такође, шефови дипломатија су разговарали о могућностима за сарадњу у борби против Ковида-19.

03. јул 2021. године