Printer Friendly Version ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА И 100. ГОДИШЊИЦА ЗАВРШЕТКА ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА @ 20 November 2018 11:10 AM
На позив амб. Божина Николића, уз учешће већег броја званица, у просторијма Резиденције амбасадора одржан је у недељу, 11.11. 2018.г. свечани пријем поводом јубиларне 100. годишњице Дана примирја, током којег је одата дужна пошта погинулима у Првом светском рату. Након што су интониране химне Јужноафричке Републике и Републике Србије, двоминутним ћутањем одата је пошта свим жртвама у овом светском оружаном сукобу, а потом су се скупу, који је отворио други секретар Александар Марковић, обратили амбасадор Б. Николић и генерални секретар Српског Савеза Африке г. Новак Перовић.

Они су, износећи низ чињеница из тог тешког али славног периода наше историје, подсетили на огромна страдања српског народа у Првом светском рату и на велику цену коју су наши преци били принуђени да плате како би очували своју слободу. Скупу се обратио и г. Добрица Ђурђевић који је, у знак почасти настрадалим српским ратницима, прочитао песму Плава гробница Милутина Бојића.