Printer Friendly Version IZBORI U REPUBLICI SRBIJI 2016 @ 17 March 2016 01:37 PM

AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE - P R E T O R I J A

SVIM DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE
KOJI IMAJU BORAVIŠTE U REPUBLICI JUŽNOJ AFRICI, NAMIBIJI, BOCVANI, ZIMBABVEU, MALAVIJU, MOZAMBIKU, LESOTU, SVAZILENDU I MAURICIJUSU

O B A V E Š T E NJ E
ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA O TOME DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU

     Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić doneo je Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije za 24. april 2016. godine.
Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije mogu, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (2. april 2016. godine), podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati u inostranstvu.

     Da biste ostvarili svoje biračko pravo i glasali na predstojećim Izborima za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije potrebno je:

1. Da se prijavite za glasanje u Ambasadi R. Srbije u Pretoriji
Na formularu zahteva za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu koji, zajedno sa kopijom pasoša Republike Srbije treba dostaviti Ambasadi najkasnije do 2. aprila 2016. godine.

2. Da budete upisani u Jedinstveni birački spisak u Srbiji
Svoj status u centralnom biračkom spisku, koji vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, možete proveriti na veb sajtu: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal unošenjem svog jedinstvenog matičnog broja građana.

     Ukoliko niste upisani u birački spisak uz zahtev za glasanje u inostranstvu podnosite istovremeno i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji.
Popunjene i potpisane formulare za prijavu i kopiju pasoša Republike Srbije možete dostaviti Ambasadi na faks-broj (012) 460-6003 ili elektronskom poštom na adresu: info@srbembassy.org.za

     Kako smo ranije obavestili posredstvom veb sajta Ambasade, za otvaranje biračkog mesta potrebno je najmanje 100 prijavljenih birača.

   Za dodatne informacije molimo da se obratite Ambasadi na tel (012) 460-5626. ili imejl: info@srbembassy.org.za

                                                                                                                         Božin Nikolić, ambasador