Printer Friendly Version САРАДЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА ПАНАФРИЧКИМ ПАРЛАМЕНТОМ @ 12 October 2015 12:02 PM

Преторија, Мидранд
07. октобар 2015.

Привремени отправник послова Амбасаде Републике Србије Саша Март посетио је, на иницијативу домаћина, Панафрички парламент и обавио дужи разговор са председником Роџером Нкодом Дангом поводом његове предстојеће посете Народној скупштини Републике Србије која ће се обавити од 26. до 28. октобра.

Саша Март је указао на историјски значај посете имајући у виду да је ће то бити прва посета једног председника Панафичког парламента Републици Србији. Председник Роџер Нкодо Данг је рекао је да он лично, као и чланови делегације, придају посебан значај овој посети која отвара велике могућности за јачање свеукупне сарадње са афричким државама.

По завршетку састанка одржана је конференција за новинаре на којој је привремени отправник послова Амбасаде Републике Србије Саша Март истакао повећани интерес наше земље за поновном активном сарадњом са партнерима из Африке са којима нас дели заједничко наслеђе несврставања и заједничка борба за мир, развој и равноправну сарадњу међу народима, зачету још на Београдској конференцији 1961. године.

У обраћању новинарима председник Панафричког парламента подвукао је значај посете Републици Србији и изнео очекивања за интернзивирањем међупарламентарне сарадње.