Printer Friendly Version АМБАСАДОР Б. НИКОЛИЋ ПРЕДАО АКРЕДИТИВНА ПИСМА ПРЕДСЕДНИКУ Р. МОЗАМБИК Ф. ЊУСИЈУ @ 22 September 2015 11:54 AM

Мапуто, 17. септембар 2015.

Амбасадор Божин Николић предао је акредитивна писма председнику Републике Мозамбик Филипе Њусију (Filipe Jacinto Nyusi) и тиме званично постао изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Републици Мозамбик на нерезиденцијалној основи са седиштем у Преторији.
Након свечаног интонирања химни и церемоније уручења акредитивних писама, амбасадор Николић је разговарао са председником Њусијем и његовим најближим сарадницима током којег је информисао уважене саговорнике о најважнијим спољнополитичким приоритетима Србије и могућностима јачања сарадње између две традиционално пријатељске земаље. Амбасадор Николић је истакао да ће током свог мандата наставити да, са максималном посвећеношћу, доприноси унапређењу свеукупних међудржавних односа са посебним акцентом на јачање привредне сарадње.
Председник Њуси је изразио задовољство поводом ступања на дужност амбасадора Николића, уз изражено уверење да ће се досадашњи односи и успешна сарадња и даље развијати и унапређивати.