Printer Friendly Version 25. ГОДИШЊИЦА НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ НАМИБИЈЕ @ 27 March 2015 07:51 AM

Виндхук, 21. март 2015.

Председник Републике Србије Томислав Николић упутио је честитку председнику Х. Геингобу поводом ступања на дужност и 25. годишњице независности Републике Намибије. Председник Николић је у честитки, између осталог, изнео уверење "да ће године пред нама бити обележене даљим јачањем билатералних односа заснованих на традиционалном пријатељству и узајамном разумевању, као и на историјским везама проистеклим из времена борбе за независност Намибије". 

Овим поводом и први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић упутио је честитку министарки спољних послова Н.Нанди-Ндаитвах у којој је изразио уверење да ће се билатерални односи и сарадња између две државе и даље развијати и јачати у интересу наша два пријатељска народа, као и да ће Република Намибија наставити да пружа подршку очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

На позив председника Х. Похамбе и одлуке Министарства спољних послова, амбасадор Божин Николић присуствовао је прослави обележавања 25. годишњице назависности Републике Намибије и инаугурацији новоизабраног председника Х. Геингоба одржаним 21. марта о.г. на градском стадиону у Виндхуку у присуству око 20 хиљада грађана, највиших државних и владиних представника из Намибије, јужноафричког региона и света.

Амбасадор је током свечаности имао више сусрета са званичницим Републике Намибије, страним државним, дипломатским и привредним представницима, као и са В. Бошковићем, почасним конзулом Републике Намибије у Београду. У изјави за националну ТВ NBC, амбасадор је упутио честитке поводом јубилеја и пожелео успех новој Влади и народу пријатељске Републике Намибије.