Printer Friendly Version АМБАСАДОР БОЖИН НИКОЛИЋ ПРЕДАО АКРЕДИТИВНА ПИСМА ПРЕДСЕДНИКУ НАМИБИЈЕ @ 4 December 2014 09:50 AM

ВИНДХУК, 26. новембар - Предајом акредитива председнику Републике Намибије Њ.Е. Х. Похамби, амбасадор Божин Николић је отпочео мандат изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Републици Намибији. По традицији акредитивна церемонија одржана је у Државној кући у среду, 26. јуна 2014. године у Виндхуку.

Председник Х. Похамба, осим добродошлице новом амбасадору Србије Б. Николићу, који ће ову функцију обављати на нерезиденцијалној основи, изразио је жељу за даљим свестраним развојем намибијско-српских односа. 

Током тродневног боравка у Виндхуку, амбасадор Николић је у оквиру посебног програма посетио првог легендарног председника Републике Намибије Сема Нујому и обавио пријатељске и корисне разговоре са генералним секретаром SWAPO и уваженим министрима и њиховим сарадницима за спољне послове, одбрану, трговину и индустрију, пољопривреду, воде и шуме и министаром омладине, националне службе, спорта и културе. Током ових отворених и пријатељских разговора размотрена су најважнија питања из области билатералне сарадње, уз обострано изражену спремност за даљим унапређењем односа две земље кроз интензивни дијалог и размену посета на свим нивоима, нарочито у области економије, здравства, пољопривреде и индустрије. Истовремено изнето је очекивање да ће у предстојећем периоду доћи до интензивирања међусобне сарадње у трговинско-економској области, која је далеко испод могућности двеју приатељских зеамаља. Истакнут је интерес за снажнијим присуством српских фирми у Намибији што би попешило стварање пословних веза између партнерских компанија.

Такође, амбасадор Б. Николић је посетио генералног директора националне ТВ и Национални музеј у Виндхуку, као и почасног конзула Републике Намибије у Републици Србији г. В. Бошковића.