| |     ћирилица | english  
Naslovna
ISTIČEMO

Izbori za narodne poslanike – prekidanje radnji u sprovođenju izbora

 

 

 

Poštovani sugrađani,

Obaveštavamo da u skladu sa članom 5. Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, koju je danas donela Vlada Republike Srbije, prekidaju se sve izborne radnje u sprovođenju izbora za narodne poslanike, raspisanim za 26. april 2020. godine.

Izborni proces, uključujući i rokove za vršenje izbornih radnji će se nastaviti u skladu sa odlukom o prestanku vanrednog stanja.

Svi do sada primljeni zahtevi za glasanje ostaju važeći, a Ambasada će nastaviti da prima zahteve za upis u birački spisak i za glasanje u inostranstvu kada se za to steknu uslovi.

Za dodatne informacije i pojašnjenja molimo da nam se slobodno obratite na tel +27 (0)12 460-5626 ili na e-mail: info@srbembassy.org.za.

S poštovanjem,

AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE U PRETORIJI

Obaveštenje za upis u birački spisak

Zahtev za upis u birački spisak 1

Zahtev za upis u birački spisak 2

PRE VIŠE OD DESET GODINA NELSON MANDELA PROGLAŠEN ZA POČASNOG GRADJANINA BEOGRADA

Nelson Mandela, bivši predsednik Južnoafričke Republike i osvedočeni borac za slobodu, 17. aprila 2008. godine proglašen je za počasnog građanina Beograda. Nelson Mandela, za koga akademik Dejan Medaković reče „da je preobražen u neugasivu svetlost neukrotive ljudske nade“ bio je prvi državnik koji je posle 22 godine dobio ovo priznanje.

 


Verzija za štampu
Važne informacije
Кampanja za zaštitu imovinskih prava Srba poreklom iz Federacije Bosne i Hercegovine
Pružanje konzularnih usluga u Ambasadi Republike Srbije u Pretoriji