| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt:

   AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE
   Adresa:
   163, Marais Street, Brooklyn 0181
   P.O. Box 13026, Hatfield 0028
   Pretoria

   Lokacija Ambasade / Mapa (Google)

   Telefoni: + 2712 460 56 26
                      + 2712 460 61 03
   Faks:          + 2712 460 60 03
   Е-mail: info@srbembassy.org.za
   Veb sajt: www.pretoria.mfa.gov.rs

Praznici

Konzularna nadležnost

Počasni konzuli Radno vreme Konzularnog odeljenja:
  utorkom i četvrtkom od 10:00 do 14:00
top

POSEBAN REŽIM RADA USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U JAR

U cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19, konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Pretoriji će od 21.07.2020.g. će obnoviti rad i do daljeg primati samo hitne i neodložne zahteve.

Stranke će se primati utorkom i četvrtkom od 10:00 do 14:00 časova.

OBAVEŠTAVAMO DA JE ZA SVE KONZULARNE RADNjE OBAVEZNO PRETHODNO ZAKAZATI TERMIN

U zakazanom terminu u konzularno odeljenje će moći da uđe samo lice koje treba da obavi konzularnu radnju. Pratnja je izuzetno moguća i dozvoljena maloletnoj deci, licima lišenim poslovne sposobnosti, kao i invalidima koji se ne mogu kretati bez pratnje. Lica koja nemaju zakazan termin, neće biti u mogućnosti da uđu u prostor Ambasade.

Prilikom dolaska u zakazan termin, neophodno je da sva lica nose zaštitnu masku i odgovarajuće rukavice, uz obavezno držanje propisanog odstojanja od 1,5 metara. U suprotnom neće biti primljeni.

Skrećemo pažnju da će prednost prilikom podnošenja zahteva za zamenu pasoša imati lica kojima su pasoši istekli u periodu januar-jun 2020. godine.

Kako biste zakazali termin prijema potrebno je da pošaljete zahtev elektronskim putem na imejl adresu:  info@ srbembassy.org.za i admin@ srbembassy.org.za  sa sledećim podacima:

- Vaše ime i prezime

- Vrsta zahteva (npr. zahtev za putnu ispravu, prijem u državljanstvo, prijavu deteta, dodatnu informaciju, preuzimanje pasoša, overu punomoćja, prijavu braka i dr.)

- U slučaju ovlašćenja, vord dokument koji želite da overite

- Kopiju lične isprave (pasoša RS)

- Kontakt telefon i validan e-mail

Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Pretoriji će vas potom obavestiti kada postoji slobodan termin.

Uzimajući u obzir sve okolnosti, možemo primiti ograničen broj zahteva po principu zakazivanja, kako bi se uspešno primenile mere socijalnog distanciranja i neposredni kontakt smanjio na minimum.

Napomena: Molimo stranke da poštuju zakazane termine. Ukoliko dođe do kašnjenja, stranka će svakako biti primljena i uslužena, ali kada poslednjoj zakazanoj stranci tog dana bude pružena usluga.

Molimo za razumevanje i strpljenje do potpune normalizacije rada.

 


 
Pružanje konzularnih usluga u Ambasadi Republike Srbije u Pretoriji

Poštovani državljani, prijatelji i gosti Republike Srbije, U želji da maksimalno unapredimo rad i efikasnost Кonzularne službe Ambasade Republike Srbije u Pretoriji, a pre svega da pružimo što kvalitetnije usluge našim državljanima, od 21. maja 2019. Ambasada prelazi na novi sistem rada zakazivanjem sastanaka u Ambasadi za sve vrste konzularnih usluga koje će se održavati utorkom i četvrtkom u tačno zakazano vreme u periodu od 10 do 14 časova.

Zakazivanje se vrši telefonom na brojeve: (012) 460 56 26 / 460 61 03 od ponedeljaka do petka od 9 do 14 časova.

S poštovanjem, Ambasada Republike Srbije Pretorija 
 
Knjiga Žalosti

Povodom smrti Njegove Svetosti, Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog gospodina Irineja, Ambasada Republike Srbije u Pretoriji (163, Marais Street, Brooklyn 0181) otvorila je knjigu žalosti, u periodu od 24. do 26. novembra 2020. godine od 10:00 do 14:00 časova.

Upisivanje u knjigu žalosti može se obaviti elektronskim putem na adresu info@srbembassy.org.za ili poštom na adresu Ambasade:  P.O. Box 13026, Hatfield 0028, Pretoria


SRBIJA KAO POVOLJNA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE I RAZVOJ NOVIH TEHNOLOGIJA

Na sledećem linkovima možete pronaći korisne informacije o Republici Srbiji kao povoljnoj destinaciji za poslovanje, kao i investiranje u istraživanje i razvoj novih tehnologija:  Brochure “SERBIA – Emerging tech developing hub” I Brošura “Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede


VAŽNO UPOZORENJE – LAŽAN SAJT ZA PRIJAVU ZA GLASANJE IZ INOSTRANSTVA

Nijedan organ države ne stoji iza sajta www.hocudaglasam.com na kom se navodi da građani Republike Srbije koji žive u inostranstvu mogu da ostave svoje lične podatke, kao i kopije ličnih dokumenata, kako bi mogli da se prijave za glasanje za predstojeće izbore.

Posebno je važno upozoriti javnost i sve građane da budu oprezni, jer je zvanična procedura za prijavu građana za glasanje po mestu boravišta u inostranstvu propisana Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstvom za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Ta procedura podrazumeva podnošenje ličnog zahteva preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije koji te zahteve propisanim procedurama prosleđuju opštinskim odnosno gradskim upravama prema mestu prebivališta podnosioca zahteva, nakon čega navedene uprave donose rešenje o upisu podatka u birački spisak da će birač na predstojećim izborima da glasa prema mestu boravišta u inostranstvu.

Građani moraju biti oprezni kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost zloupotrebe istih.

http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/?script=lat

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova