| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt:

Praznici 

 

Počasni konzuli

Ambasada Republike Srbije
163, Marais Street, Brooklyn 0181
P.O. Box 13026, Hatfield 0028
Pretoria

Lokacija/Mapa
Telefoni: + 2712 460 56 26
                 + 2712 460 61 03
Faks:       + 2712 460 60 03

E-mail: info@srbembassy.org.za
Web site: www.pretoria.mfa.gov.rs

Radno vreme:  ponedeljak - petak
od 8:00 do 16:00 časova

Konzularna nadležnost

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):
utorkom i četvrtkom od 10:00-14:00 čas.


 


 
PODSEĆANJE

PRE VIŠE OD OSAM GODINA NELSON MANDELA PROGLAŠEN ZA POČASNOG GRADJANINA BEOGRADA

Nelson Mandela, bivši predsednik Južnoafričke Republike i osvedočeni borac za slobodu, 17. aprila 2008. godine proglašen je za počasnog građanina Beograda. Nelson Mandela, za koga akademik Dejan Medaković reče „da je preobražen u neugasivu svetlost neukrotive ljudske nade“ bio je prvi državnik koji je posle 22 godine dobio ovo priznanje.


NAJAVA DOGAĐAJA


 
 
JAVNI POZIV ZA PREDLOGE ZA NACIONALNA PRIZNANJA

Objavljen je javni poziv za za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.
Tekst javnog poziva koji sdarži detaljne instrukcije o načinu podnošenja predloga, kao i prijavni formular moguće je preuzeti na stranici Uprave za dijasporu na sledećem linku: http://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/

Opširnije...
KONKURSI ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA UDRUŽENJA SRBA IZ REGIONA I DIJASPORE

Raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore.
Konkursi su otvoreni od 13. marta do 03. aprila 2017. godine.
Tekst konkursa, Smernice za podnosioce projekta i Obrazac za prijavu mogu se preuzeti na: http://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/

Opširnije...
RASPISANI PREDSEDNIČKI IZBORI – OBAVEŠTENJE ZA BIRAČE

O B A V E Š T E NJ E
ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA O TOME DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU

Obaveštavamo da će se izbori za predsednika Republike Srbije održati 2. aprila 2017. godine.
Tim povodom, obaveštavaju se birači - državljani Republike Srbije koji imaju boravište u inostranstvu, odnosno u Južnoafričkoj Republici ili nekoj od sledećih država: Namibija, Bocvana, Zimbabve, Malavi, Mozambik, Lesoto, Svazilend i Mauricijus, da mogu posredstvom Ambasade Republike Srbije u Pretoriji, najkasnije do 11. marta 2017. godine, podneti zahtev da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim predsedničkim izborima glasati u inostranstvu, odnosno u Ambasadi Republike Srbije u Pretoriji (163, Marais Street, Brooklyn 0181, Pretoria).
Da biste ostvarili svoje biračko pravo i glasali na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije potrebno je:
1. Da se prijavite za glasanje u Ambasadi Republike Srbije u Pretoriji
na formularu (prilog 1) koji, zajedno sa fotokopijom pasoša Republike Srbije, treba da dostavite Ambasadi najkasnije do 11. marta 2017. godine.
2. Da budete upisani u Jedinstveni birački spisak u Srbiji
Svoj status u centralnom Jedinstvenom biračkom spisku, koji vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, možete proveriti na veb sajtu: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal unošenjem svog jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG).
Ukoliko niste upisani u Jedinstveni birački spisak, uz zahtev za glasanje u inostranstvu (prilog 1), molimo da nam istovremeno dostavite i zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak (prilog 2). Zakonom o Jedinstvenom biračkom spisku propisano je da se birač koji ima boravište u inostranstvu upisuje u birački spisak prema poslednjem prebivalištu pre odlaska u inostranstvo, odnosno prema poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.
Popunjene i potpisane formulare za prijavu i fotokopiju pasoša Republike Srbije treba dostaviti Ambasadi elektronskom poštom na e-mail: info@srbembassy.org.za ili na faks: +27 (0)12 460-6003. Molimo da pre slanja proverite tačnost upisanih podataka.
3. Da budete pozvani na glasanje u Ambasadi u Pretoriji
Posle izvršenog upisa u Jedinstveni birački spisak Ambasada će Vas obavestiti o izvršenom upisu i uputiti poziv za glasanje, koje će se (ako se prijavi najmanje 100 birača) održati 2. aprila 2017. godine od 07:00 do 20:00 časova u prostorijama Ambasade (163, Marais Street, Brooklyn 0181, Pretoria). Molimo da u rubrici „Kontakt telefon/e-mail” neizostavno upišete broj telefona ili e-mail radi upućivanja poziva za glasanje.  
Za dodatne informacije i pojašnjenja molimo da se obratite Ambasadi na tel +27 (0)12 460-5626 ili na e-mail: info@srbembassy.org.za.

AMBASADA REPUBLIKE SRBIJE U PRETORIJI


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova