| |     latinica | english  
Насловна
ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ РАДА МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА

Међународни положај и углед Републике Србије ојачан је интензивним дијалогом Министарства и ДКП мреже са земљама широм света. Само се министар спољних послова Ивица Дачић састао са преко 80 МИП-ова и других високих званичника (сусрети у оквиру билатералних посета и на маргинама 28 међународних скупова на којима је учествовао), реализовао је 18 билатералних посета, а Србију су посетили МИП-ови и други високи званичници из више од 30 земаља.
Проактивна, јасно профилисана и осмишљена политика допринела је бољем позиционирању Србије на регионалном и европском плану, којом је Србија потврдила да је кредибилни партнер који спроводи истинске реформе.

Србија се афирмисала као стожер регионалне сарадње, конструктивни, посвећен и активно ангажован партнер у унапређењу односа у региону и на продубљивању и конкретизацији сарадње на билатералној основи, као и у оквиру регионалних иницијатива и механизама. У циљу доприноса трансформацији региона у зону мира, сарадње и просперитета, Министарство је активно радило на решавању преосталих отворених питања. Реализован је трилатерални састанак министара спољних послова Србије, Италије и Албаније, јануара 2015, као и посета првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића Хрватској, марта 2015. Резултати на решавању преосталих отворених питања и стварању боље атмосфере у регионалним оквирима препознати су и од стране европских институција, држава чланица ЕУ и других међународних актера.

Министарство је интензивирало дипломатске активности у циљу добијања подршке за отварање првих преговарачких поглавља са ЕУ. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић сусрео се са званичницима ЕУ и учествовао на бројним европским и регионалним скуповима. Он се, између бројних званичника, састао и са тадашњим председником Европске комисије Жозе Мануел Баросом, тадашњом високом представницом за спољну политику и безбедност Европске уније Кетрин Ештон, као и са новом Федериком Могерини, тадашњим комесарем за проширење Штефаном Филеом и комесарем за европску политику суседства и преговоре о проширењу Јоханес Ханом, новим известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Мекалистером, као и са шефом мисије ЕУЛЕКС на КиМ Б. Борхардом.
Шеф српске дипломатије предводио је делегацију Србије на састанку билатералног скрининга о Поглављу 31 (спољна, безбедносна и одбрамбена политика), одржаном 10. октобра 2014. године у Бриселу.

Током 2014. године интензивиране су припреме за председавање Србије Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у 2015. године. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је у Сталном савету ОЕБС у Бечу 15. јула 2014. представио приоритете српског председавања, а учествовао је и на Министарском савету ОЕБС-а у децембру у Базелу. У контексту припрема за председавање које је Србија преузела јануара 2015. године обављене су консултације са низом држава учесница ОЕБС. Представници Министарства су такође били ангажовани у раду Тројке ОЕБС, на месту специјалног представника председавајућег ОЕБС-у за Придњестровље, а председавали су и Контакт групи за сарадњу са медитеранским партнерима, као и Комитетом за буџет. Под председавањем Србије ОЕБС-у и као резултат интензивних преговарачких активности, на састанку Сталног савета у марту 2015. усвојена је одлука о продужењу мандата Специјалне посматрачке мисије ОЕБС у Украјини (СПМ) до 31. марта 2016, као и одлука о буџету намењеном за потреба ове мисије.
Српско председавање ОЕБС-у оцењено је позитивно у свим сусретима са страним званичницима. Србија је оцењена као председавајућа која је поштен и непристрасан посредник и која транспарентно користи инструменте ОЕБС-а.

У оквиру система УН и других међународних организација настављени су напори да се очува територијални интегритет и суверенитет Републике Србије и спрече даљa признања „Косова". На редовним седницама Савета безбедности о раду УНМИК-а представљени су ставови Србије о решавању питања Косова и Метохије, уз посебно истицање суштинске улоге УН-а и УНМИК-а у процесу постизања одрживог решења.

Настављени су напори да се очува територијални интегритет и суверенитет земље и спрече даљa признања „Косова". У периоду након формирања Владе само је Того јула 2014. признао тзв. Косово. Деловало се и на спречавању стицања чланства тзв. „Републике Косово" у међународним организацијама, као и учешћа косовских представника на међународним скуповима које би могло прејудицирати државност. Министар Ивица Дачић сусрео се у протеклих годину дана са представницима 42 земље које нису признале једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

У оквиру сарадње Србије са НАТО кроз механизме програма „Партнерство за мир", Влада Србије је, на предлог Министарства спољних послова, 20. децембра усвојила Индивидуални акциони план партнерства између Републике Србије и НАТО-а. Процедура је у међувремену окончана усвајањем документа од стране Северноатлантског савета НАТО (NAC).

Након катастрофалних поплава које су погодиле Србију у мају 2014, Министарство се ангажовало на информисању стране јавности о размерама поплава и на координацији прикупљања хуманитарне помоћи и донација у иностранству. Иницијатива Србије да се, заједно са Босном и Херцеговином, обрати за помоћ међународној заједници, у јулу је резултирала организовањем Донаторске конференције у Бриселу, на којој је министар Дачић учествовао у делегацији коју је предводио председник Републике Томислав Николић. Заједнички наступ Србије и Босне и Херцеговине овом регионалном проблему добро је искоришћена прилика да се још једном потврди опредељеност Србије за искрену сарадњу са суседима.

Поред уобичајених конзуларних активности Министарство је, као и увек, било ангажовано на пружању конзуларне помоћи и заштите нашим држављанима у кризним ситуацијама, чинећи све да им помогне по питањима безбедности и репатријације (Украјина, Газа, Либија, Јемен и РФ).
Спроведен је низ активности у погледу либерализације визног режима како би се привукле инвестиције и олакшао долазак страних туриста. На иницијативу Министарства, Влада Србије је 30. октобра 2014. усвојила Одлуку о уласку без виза у Србију за носиоце страних путних исправа који поседују важећу Шенген визу, визу Велке Британије и осталих држава чланица ЕУ или визу САД-а и носилаца страних путних исправа који имају регулисан боравак у државама Шенген зоне, државама чланицама ЕУ или САД.
Влада Србије је усвојила споразуме о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша са Камбоџом, Индонезијом, Ираком, ЈАР, Грузијом, Гватемалом, Бангладешом, УАЕ и Никарагвом. Усвојила је и Споразум о укидању виза на све врсте пасоша са Молдавијом.
Рестриктивно је примењиван поступак издавања дипломатских и службених пасоша.

Организационо – технички, кадровски и материјално – финансијски аспекти рада

Извршено је свеобухватно сагледавање функционисања Министарства и ДКП у иностранству и то са кадровског, материјално-финансијског, техничког и безбедносног аспекта и на основу тога се приступило даљем уређењу нормативне основе за рационализацију трошкова и максималну професионализацију рада. Усвојена је измена Правилника о систематизацији радних места полазећи од новог Закона о министарствима којим је МСП припојена надлежност некадашње Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, као и раније донетих одлука Владе о отварању нових ДКП-а. Предузете су одговарајуће материјално-финансијске, организационо-техничке и кадровске мере како би се на најефикаснији начин омогућило обављања функције председавајућег ОЕБС.

Максимално су рационализована службена путовања у иностранство, као и сви пратећи трошкови рада (репрезентација, употреба телефона, службених аутмобила итд.).

Генерални секретар обавио је серију билатералних консултација са представницима бивших Република СФРЈ, у оквиру припреме за скори наставак преговора везаних за сукцесију ДК имовине бивше СФРЈ. У ширем контексту овог питања, у Министарство сагледава целисходност и рационалност коришћења пословног простора који је на располагању ДКП мрежи, као и неопходних инвестиционих улагања у објекте у иностранству који су у власништву Републике Србије.


Верзија за штампу
Вести
Селаковић: Политички екстремизам Албанаца на КиМ све јачи
Селаковић: Приштина истрајава у кампањи мржње према српском народу
Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији
РЕПУБЛИКА СРБИЈА У МЕСЕЦУ ФРАНКОФОНИЈЕ
Обележавање Дана сећања на 17. март 2004. године - Погром на Косову и Метохији
Селаковић: Борба против свих облика криминала приоритет Владе Србије
Митрополит загребачко-љубљански Порфирије изабран за Патријарха српског
Драги грађани Републике Србије, срећан нам Дан државности!
Селаковић и Гујон честитали Савиндан
Селаковић за Политику: Година подмлађивања српске дипломатије
К О Н К У Р С за суфинансирање проjеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2021. години
Министар Селаковић упутио телеграм саучешћа поводом смрти министра спољних послова Зимбабвеа
Вучић: Србија по расту прва у Европи
Сваки Србин у дијаспори потенцијални лобиста
Селаковић: Ове године нови амбасадори, али циљеви исти
Вучић: Србија остаје на курсу победничке политике стабилности
Председница Владе Србије прва европска премијерка која је примила антиковид вакцину
САОПШТЕЊЕ МСП РС: Плаћање пореза
САОПШТЕЊЕ МСП поводом 10. децембра, Међународног дана људских права
Десета конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону
Књига Жалости
СРБИЈА КАО ПОВОЉНА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ И РАЗВОЈ НОВИХ ТЕХНОЛОГИЈА
ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ – ЛАЖАН САЈТ ЗА ПРИЈАВУ ЗА ГЛАСАЊЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА
РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ
ВАЖНО САОПШТЕЊЕ
Саопштење у вези са вирусом Covid 19
ВАНРЕДНО СТАЊЕ: ПРЕЛАЗАК ГРАНИЦЕ
ОГРАНИЧАВАЊЕ ПРИЈЕМА ЗАХТЕВА ЗА ВИЗЕ
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ – прекидање радњи у спровођењу избора
КОРОНА ВИРУС: ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ
Разговор у Фондацији Нелсона Манделе
Састанак са председницом Народне скупштине ЈАР
Посета Панафричком парламенту
Обележавање месеца Н. Манделе
Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре
Пружање конзуларних услуга у Амбасади Републике Србије у Преторији
ДАЧИЋ: „ВАЖНО ЈЕ ДА УНАПРЕДИМО КОМУНИКАЦИЈУ И РАЗМЕНУ ПОСЕТА ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ЛЕСОТА“
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРИМИРЈА И 100. ГОДИШЊИЦА ЗАВРШЕТКА ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА
СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У ЧАСТ ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ГОСПОДИНА ИРИНЕЈА
ЈОХАНЕСБУРГ: АМБАСАДА СРБИЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ НЕЛСОНА МЕНДЕЛE
КРАЉЕВИНА ЛЕСОТО ПОВУКЛА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА
Министар Дачић у Темишвару на конференцији „Безбедносни изазови на Балкану"
ДАЧИЋ: „ЦИЉЕВИ КОЈЕ ЈЕ КАО ВЕЛИКИ ПРОМОТЕР МИРА ИСТИЦАО НЕЛСОН МЕНДЕЛА И САДА СУ АКТУЕЛНИ“
Конкурс за суфинансирање пројеката за регион
Конкурс за суфинансирање пројеката за дијаспору
Склопљен први брак у Амбасади у Преторији
К О Н К У Р С за суфинансирање проjеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2018. години
К О Н К У Р С за финансирање или суфинансирање проjеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2018. години
Ступио је на снагу споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Гватемале о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша.
ВИСОК НИВО БИЛАТЕРАЛНИХ ОДНОСА ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ
СРПСКА ШКОЛА "СВЕТИ САВА" - ЈОХАНЕСБУРГ
УСПЕШНО ОДРЖАНА ГОДИШЊА ЗАБАВА СКУД "АФРИКА" ПРЕД ОДЛАЗАК НА ОДМОРЕ И ШКОЛСКЕ РАСПУСТЕ
ПОЗИВ НА ОСМУ МЕДИЈСКУ КОНФЕРЕНЦИЈУ ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ
МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕЛСОНА МАНДЕЛЕ
Чадеж: На јесен велики форум са привредницима Подсахарске Африке
СРБИЈА ПОСВЕЋЕНА УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ СА АФРИЧКИМ ДРЖАВАМА
ГОЈКОВИЋ И НКОДО ДАНГ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ
ГОЈКОВИЋ СЕ ОБРАТИЛА ПАНАФРИЧКОМ ПАРЛАМЕНТУ И ИМАЛА НИЗ СУСРЕТА СА ПРЕДСЕДНИЦИМА ПАРЛАМЕНАТА
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛОГЕ ЗА НАЦИОНАЛНА ПРИЗНАЊА
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА СРБА ИЗ РЕГИОНА И ДИЈАСПОРЕ
РАСПИСАНИ ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ – ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА БИРАЧЕ
Министарство културе: конкурси за пројекте Срба у иностранству
ЗАКЉУЧИВАЊЕ БРАКОВА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У АМБАСАДИ У ПРЕТОРИЈИ
04/11/2016 - ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
ЈОХАНЕСБУРГ: ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 20 ГОДИНА ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ
ПРЕТОРИЈА: 20. ГОДИШЊИЦА ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА
20. ГОДИШЊИЦA ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА
ОТВОРЕНО БИРАЧКО МЕСТО У ПРЕТОРИЈИ
ПРИЈАВА СРБА У ДИЈАСПОРИ ЗА ГЛАСАЊЕ ДО 2. АПРИЛА
ИЗБОРИ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ 2016
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРНИХ ДЕЛАТНОСТИ СРБА У ИНОСТРАНСТВУ У 2016. ГОДИНИ
ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ РАСПИСАО ИЗБОРЕ ЗА 24. АПРИЛ
КЊИГА ЖАЛОСТИ ПОВОДОМ ПОГИБИЈЕ СЛУЖБЕНИКА АМБАСАДЕ РС У ЛИБИЈИ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРОСЛАВЉЕНА ЦРКВЕНО ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТОГ САВЕ
ПОСЕТА ЈУЖНОАФРИЧКОЈ ПОЛИЦИЈСКОЈ АКАДЕМИЈИ
УСТАНОВЉЕНА ЗАЈЕДНИЧКА ПРИВРЕДНА КОМОРА СА СЕДИШТЕМ У ЈОХАНЕСБУРГУ
У ЈОХАНЕСБУРГУ ПРОСЛАВЉЕНИ БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ
Дијаспора - значајна карика у повезивању српске привреде са иностранством
ПОДРШКА ДАЉЕМ УНАПРЕЂЕЊУ БИЛАТЕРАЛНЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ
СРПСКА ШКОЛА "СВЕТИ САВА" СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИЛА ЗАВРШЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ
ЈУЖНОАФРИЧКА ПРИВРЕДНА КОМОРА ЋЕ ПОДРЖАТИ ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ СА СРБИЈОМ
Отворен 22. Министарски савет ОЕБС-а
Конкурси за суфинансирање пројеката
ГК УНЕСКА ОДБИЛА ЧЛАСНТВО ТЗВ. КОСОВА
ИЗЈАВА МИНИСТРА ДАЧИЋА
МИНИСТАР ДАЧИЋ НА ГЕНЕРАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ УНЕСКА
ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКА НИКОЛИЋА
САРАДЊА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА ПАНАФРИЧКИМ ПАРЛАМЕНТОМ
СРПСКО КУД ''АФРИКА'' УЧЕСТВОВАЛО У ПРОСЛАВИ ''HERITAGE DAY''
ЗВАНИЧНО ОТВОРЕН КОНЗУЛАТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МОЗАМБИКУ
АМБАСАДОР Б. НИКОЛИЋ ПРЕДАО АКРЕДИТИВНА ПИСМА ПРЕДСЕДНИКУ Р. МОЗАМБИК Ф. ЊУСИЈУ
ЧЕСТИТKE ЂОКОВИЋУ ПОВОДОМ ОСВАЈАЊA ОТВОРЕНОГ ПРВЕНСТВА САД
САСТАНАК ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ИРИНЕЈА И МИНИСТРА ДАЧИЋА
ДАЧИЋ: КОСОВО НИЈЕ ПРОШЛО КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ПРИЈАВУ У УНЕСKО
СРБИЈА ПОЗВАНА НА 4. НЕЛСОН МАНДЕЛА МАРАТОН
САСТАНАК АМБАСАДОРА СА ПРЕДСЕДНИКОМ ПАНАФРИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА
ТУРИСТИЧКА ПОНУДА СРБИЈЕ ПРЕДСТАВЉЕНА ЈУЖНОАФРИЧКОЈ ЈАВНОСТИ
МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕЛСОНА МАНДЕЛЕ
САСТАНАК МИНИСТРА ДАЧИЋА СА ПРЕДСЕДАВАЈУЋОМ КОМИСИЈИ АФРИЧКЕ УНИЈЕ
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ КАТАРА, КУВАЈТА, ОМАНА И БАХРЕИНА
ПОШТА СРБИЈЕ, ПРЕНОС НОВЦА СА ИНОСТРАНСТВОМ
ЗНАЧАЈНО ИСКУСТВО ЛЕКАРА ИЗ ДИЈАСПОРЕ ЗА ЗДРАВСТВО У СРБИЈИ
У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОЧАСНИХ КОНЗУЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
МИНИСТАР ДАЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЗАМЕНИКОМ ПРЕДСЕДНИКА КОМИСИЈЕ АФРИЧКЕ УНИЈЕ
КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ
ОТВАРАЊЕ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МАПУТУ
ПОЧАСТ ПАЛИМ БОРЦИМА ЗА СЛОБОДУ И ОДБРАНУ ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ
Међународно присуство неопходно и даље на КиМ, поручио министар Дачић након седнице СБ УН
ОДРЖАНА РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА СКУД "АФРИКА"
ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕГ ОЕБС-У, МИНИСТРА ДАЧИЋА, НА 125. МИНИСТАРСКОМ САСТАНКУ САВЕТА ЕВРОПЕ
ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ РАДА МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА
ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ПРЕДСТОЈЕЋЕМ ТРГОВИНСКОМ САЈМУ У ЈОХАНЕСБУРГУ (21-23. ЈУН 2015)
ДАЧИЋ: СРБИЈА ЗА ОБНАВЉАЊЕ САРАДЊЕ СА ЗАМБИЈОМ
СРБИЈА СЕ НЕЋЕ ОДРЕЋИ ПРИЈАТЕЉА
ИСТИЧЕМО
ДАЧИЋ: УВЕК ЋЕ ПОСТОЈАТИ НЕКИ НОВИ УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ЕУ
УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ИНОСТРАНСТВУ
ОБЕЛЕЖЕНА 16. ГОДИШЊИЦА ОД ПОЧЕТКА НАТО БОМБАРДОВАЊА
25. ГОДИШЊИЦА НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ НАМИБИЈЕ
Министар Дачић учествовао у отвореној дебати СБ УН посвећеној одржавању мира и безбедности у свету
15. ФЕБРУАР - ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
СВЕЧАНА ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЈОХАНЕСБУРГУ
МИНИСТАР ДАЧИЋ ЗАХВАЛИО МИНИСТАРКИ НКОАНА-МАШАБАНЕ НА ПРИНЦИПИЈЕЛНОМ СТАВУ ЈАР КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ КОСОВО И МЕТОХИЈА
КОНЗУЛАРНЕ УСЛУГЕ - ИЗДАВАЊЕ ЈУЖНОАФРИЧКИХ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ ПРОСЛАВЉЕНИ У ЈОХАНЕСБУРГУ
АМБАСАДОР БОЖИН НИКОЛИЋ ПРЕДАО АКРЕДИТИВНА ПИСМА ПРЕДСЕДНИКУ НАМИБИЈЕ
У Јоханесбургу одржан 3. Српски филмски фестивал
Учешће Амбасаде на Дипломатском сајму у Преторији
План за обнову земље у четири сегмента
Подршка Светске банке у обнови инфраструктуре
ЕУ ће помоћи Србији после разорних поплава
Архива вести